MIN HELG

2015-10-26 @ 16:42:08
denna helgen har i princip jag & Ida varit klistrade till varandra och jag har bara varit hemma för att sova. I lördags hämtade jag upp henne och så körde vi till Norwalk för att kolla in en halloween butik. Och hjälp det fanns verkligen allt och lite till. Det har varit svårt att hitta nått i år att klä ut sig till, för de första måste de vara "barnvänligt" då vi faktiskt jobbar m ungar haha & förmodligen kommer gå trick or treat m dom. Men även nått man kan tänka sig ha på sig sen på kvällen då vi har planer på att dra in till new york på halloween parade. Och sen vill man ju nt betala för mycket + att man ska få med sig all skit man samlat på sig under 1 år hem haha. Jag fick med mig en liten grej iaf.
Sen när jag kom hem var 50 års festen i gång för min host dad, jag stack dock bara in för att heja & prata lite innan jag åkte hem till Ida där vi kolla netflix hela kvällen.
söndag förmiddag var de halloween parade här i new canaan som vi var inne & kolla på, ändå 1 hel vecka innan? Huvudgatan var iaf avspärrad & poliser på plats för att styra upp. 
Efteråt körde vi till ett köpcentrum i stamford för att möta upp en ny svensk au pair som bor. Vi lunchade, shoppade & fika. 
Sen vid halv 6 tiden fick vi sms av vår tyska kompis som skulle på tinderdejt och frågade om vi ville vara undercover spioner, och inte ville vi att hon skulle dö så vi fick adressen, satte oss bilen & körde dit. När gps;en sa "you have reached your final destination" var jag övertygad om att vi hamnat fel. Vi befann oss på en nattsvart parkering som inte ens kunde lysas upp av mina helljus. Efter en stund kom iaf vår kompis dit & vi typ blandade gapskratt med panikattacker så konstigt detta var. Sen kom grabben iaf, jag & Ida skyndade in i bilen, lutade bilsätena till Max bakåt, duckade, och dom gick iväg till en strand en bit bort. Sen när vi skulle följa efter & smyga lite på dom var dom puts väck. Vi fick panik, det var kolsvart ute & våra skor var fyllda med sand. Efter ett bra tag går vi ut på en brygga för att kolla, och där kommer dom gåendes rakt emot oss, vafan gör vi?? springer åt motsatt håll? hoppar i vattnet? nej vi låtsas helt enkelt vara turister, jag tar upp min mobil börjar fota Ida och rakt ut mot havet med blixt  (bilderna längst ner) och dom går förbi oss pratandes. Klockan blir mycket, vi har krupit i sanden, legat och spanat på kulllar, gömt oss i buskar, tappat bort dom igen, gömt oss på en snuskig toa, och vi båda skulle jobba tidigt dagen efter. vi sitter iaf i bilen och väntar på svar från bianka om hon ska hem snart, inget svar så vi bestämmer oss för att åka hem. När jag ska köra ut från parkeringen kommer 3 polisbilar körandes i full fart. Fan helvete tänker vi, nu e hon död, mördad av tinderkillen. Jag vänder, kör tillbaks o parkerar. Vi springer till stranden, och där sitter dom, på en såndär hög lifeguard stol under helmåmen på stranden. pjuh. vi kunde åka hem & bestämde oss att vi fan också skulle gå på tinderdejt i USA nån gång.

HALLOWEN BUTIKEN 











 
















 








HALLOWEEN PARADE IN NEW CANAAN











 UNDERCOVER TINDERDEJT;





21

2015-10-22 @ 02:18:23
idag var jag ute o gick i över 2 timmar(!) det är ju dock allt åt helvete nu då jag sitter med en chipspåse & choklad från IKEA i sängen
tog iallafall dessa bilder när jag gick, såhär ser det ut överallt utanför själva centrum. Skog & stora fina hus, dom allra största husen (aka rikaste människorna) bor dock bakom höga murar & låsta grindar. 
innan jag åkte hit läste jag på Google att New Canaan är en utav de rikaste städerna i landet & tänkte sen nt mer på de. Men så fort man kommer hit är det nått man märker direkt, inte bara på husen, men alla människor. Väldigt många av mammorna har au pair/nanny på heltid, även om dem är hemmafruar & hänger m vänner, spelar tennis & lunchar hela dagarna. det är faktiskt lite sorgligt tkr jag haha men ändå komiskt, i parken till exempel, typ alla ungarna är där m au pair/nanny. Och om mamman e med går hon vid sidan av med solbrillorna på, någon form av designerväska, ögonen klistrade på mobilen & höga klackar. 
I princip alla har städerskor som kommer & städar hela huset också, samt trädgårdsarbetare som sköter trädgården. familjen jag bor med har båda två som kommer förbi 1 gång varannan vecka. kom förövrigt på en av trädgårdsarbetarna stå nedanför mitt badrumsfönster o kolla in samtidigt som han kastade frö på ett & samma ställe lite för länge haha

 


























IKEA

2015-10-19 @ 00:29:21
idag åkte jag och min svenne en timme bort till New Haven med målet: IKEA. 
När vi gick där inne fick vi en sorts "hemmakänsla" det var precis som i Sverige & alla grejer hade svenska namn. Jag fick med mig ett "datorbord" som jag kan ha i sängen och ett par mystofflor då man fortfarande inte kan se skymten av värme i huset. 
Köttbullar åt vi såklart, dock inget mos hade dom:// och påvägen ut gick loss bland maten, lösgodis hade dom också<33













FALL FAIR

2015-10-17 @ 23:39:50
idag var jag iväg med min värdfamilj på en fall fair här i stan, det är tydligen ganska stort här, en massvis med folk & polisen var till och med där för att styra upp trafiken, parkering & alla bilar. Vi gick en tur i skogen också som var maxat utspökad och folk som hoppa fram & skrämdes, hade hade fan aaldrig vågat ifall de va mörkt ute. De mesta var  för barn men endå kul att se. nuu ska jag käka nått & sen ikväll på filmkväll hos en kompis. 



















-

2015-10-16 @ 20:58:19
 serriöst ENDA låten jag spelat i bilen senaste veckan, bästa jävla skiten
 

++

2015-10-12 @ 20:50:59
igår åkte jag & två kompisar in till new york (jag missade dock tåget.. så gick & köpte frulle på starbucks & fick vänta 1 h på nästa) 
När jag kom fram kollade vi in Times Square, en flee market mitt i the city, China town, åt lunch i Little italy, gick på Brooklyn bridge & shoppade lite.
En bättre söndag faktiskt





























MIN VECKA

2015-10-10 @ 21:21:54
har vell inte hänt så mycket denna vecka, men skönt med helg då jag jobbat mycket.
 Idag är det jag, sängen, netflix & en godispåse. 
Imorgon åker jag in till "the city" som alla säger här. Har fortf nt fattat att jag endast bor 1 timmes tågresa ifrån new york(?!)
här är iallafall några bilder jag tagit denna vecka. 

en frulle för ett par dagar sen

hittade katten stirrandes på en chipmunk, ni vet sånna som i Alvin och gänget

fick ett paket från mamma & mormor med lösgodis<33 dipmix, kort & brev

lever typ på frukt 

och igår kväll var jag ute & åt med ett par kompisar





GOALS

2015-10-09 @ 15:55:21
detta är goals, exakt så här vill jag bo!!!
 
 
 

ONSDAG

2015-10-07 @ 17:53:28
idag har jag sprungit mellan tvättstugan & gymmet nere i källaren hela förmiddagen, kl är inte ens 12 än så det känns skönt att vara klar för dagen (elr ja fram till 4 då jag ska jobba igen) 










++

2015-10-07 @ 00:53:14
 
 

4 OKTOBER

2015-10-05 @ 16:54:56
igår hade vi vårat monthly au pair meeting med kontaktperson från cultural care & alla andra som också är au pair i new canaan. Denna gång träffades vi på ett ställe, åt pizza, glass & pratade. Sen åkte jag & några andra & hängde på stranden.





när vi skulle hem hade en massa vatten tagit sig upp på parkeringen & de såg ut som min bil stog mitt ute i havet


sen åkte jag & Ida som är dom enda svenskarna här hem till henne & gjorde kanelbullar för att fira kanelbullens dag<33




LÖRDAG

2015-10-04 @ 17:47:58
igår åkte jag och en kompis (också svensk au pair) till en av grannstäderna Norwalk då vi hört talas om en skandinavisk butik som skulle ligga där & hamnade i himlen marabou älskare som vi båda är. Dock snordyrt (betalade ca 100 spänn för detta nedanför) men väärt.
sen kollade vi lite affärer & senare kollade vi bio.






FREDAG

2015-10-03 @ 03:12:26
fredag igeen & och jag har redan varit hemifrån 1 månad(!) 
vädret har även tagit 40 000 graders vändning på bara några dagar från sol & varmt till höst & regn = svinkallt inne i huset då värmen inte sätts på förens ett visst datum här i USA.
nu ikväll ska jag bara hänga hemma kolla klart en film, & idol, har även börjat kollat prision break & mamma vad bra de är!? föredrar den typ av serie framför serier som pll, gossip girl & oth alla dagar i veckan. 
men oj nu spåra jag iväg, aja trevlig fredag höRRni
 



RSS 2.0