SILVER BAY

2015-11-23 @ 14:42:21
nu i helgen va jag iväg på "silver bay au pair course" eftersom man måste plugga ihop sammanlagt 6 credits när man är här & jobbar som au pair. Denna helgen var värd 3 så det känns skönt att redan gjort hälften. 
Dom lektionerna jag valde under helgen var; american sign language, how to travel the USA on au pair tours, digital photography techniques & creative ideas, american holidays, deconstructing personalities and understamding networking styles, nutrition and exercise.
Fredagen började i total kaos, min kompis skulle hämta mig hemma, sen skulle vi ta taxi från henne till tågstationen eftersom hon bor närmare. Hon blev sen, sen när vi väl va hemma hos henne skulle hon packa klart & jag leta upp numret till taxi. Hittar tillslut ett nummer på en mysko sida & ringer, där dröjer det, jag får ett annat nummer & ringa, men det skulle ta svinlång tid. båda får panik, & jag säger "vi får lifta" & tar mina väskor. Min kompis skrattar först men blir sen dödsserriös & tror att jag e dum i huvvet. Jag börjar iaf springa på gatan mot stan medan hon packar ihop & låser. Tredje bilen stannar iaf med 8 minuter tills tåget ska gå & en supersnäll hockeytränare med en megabil full i hockeygrejer som stank svett körde oss i rally till stationen. 
När vi kommer fram e tåget redan där, jag springer & håller dörrarna & tvingas stoppa dom Från att stängas med min väska typ 10 gånger med irriterade resenärer gloendes på mig medan min kompis köper biljetter. 
Sen kom vi iaf till stamford där vi sprang runt som galningar för att hinna med bytet till fairfield, väl där blev vi upphämtade av två tjejer som vi åkte med till Oxford där tjejen som skulle köra bodde. 
Här är iaf lite bilder från helgen. 
 
 
 



 
 
 
 



 



 

















VINTERKLÄDER

2015-11-19 @ 16:29:21
fanns inte direkt plats att ta med vinterkläder när man packade för ett helt år, så dom fick stanna hemma & jag fick snällt köpa nytt. inte direkt roliga grejer att lägga så mycket pengar på, men jag är iaf nöjd & kommer ju ha användning för de hemma sen också. & de med hur jag ska få hem allt är ett senare problem.
en mörkblå jacka m svart päls, mörkgrå uggs, halsduk, vantar & lårhöga stövlar i mocka blev det









I HELGEN

2015-11-18 @ 16:30:44
i fredags kväll hade jag verkligen inga planer alls, hade tvättat bort sminket & låg i sängen m datorn i pyjamas när en kompis hörde av sig. Så de va ba på med spackel igen & sen bestämde vi oss för att åka till stamford för att käka nånstans. iaf, när vi sitter vid vårt bord & e klara vänder sig en kille om och frågar oss något om m&m;s, vi fattar ingenting & han kommer över till vårat bord. Den här människan var så glad, alltså han log konstant & va ba allmänt lycklig. Så vi trode först att han va hög som ett höghus haha. Sen frågade vi varför han var så glad? 
- jag har precis slutat jobbet, sa han
- jaha vad jobbar du med?
- min familj
haha hursomhelst, det hela slutade iaf att vi följde m honom för att försöka ta oss in på nån bar(?) tredje försöket kom vi in haha

Lördags; har ni någonsin legat i sängen hela dagen? isåfall tog jag det till en helt ny nivå. Gick upp 1 gång på toa & 1 för att äta. Kom även på grejen att doppa kakor i nutella.
så ja de va vell en bra lördag.

Söndag- drog vi in till stamford för shopping & mat aka mina enda utgifter nu för tiden

igår åkte vi till stamford igen då jag var tvungen att fixa mitt social security number, som jag skjutit på i snart 3 månader. Bästa jag






10

2015-11-11 @ 01:52:28
Världens längsta tisdag o kl e nt ens 8😴
 igår va de iaf monthly meeting & denna gången var vi iväg på zumba, vart vell nt jättetaggad då de verkligen nt är min grej,men ändå gjort de några gånger förut så tänkte att de skulle va lugnt ändå. Men jävlar när instruktören aka latina zumba-terminator körde igång?? man bah ja men de där kan jag ju göra:-) som tur va va vi majoriteten som knappt hängde med över huvud taget.
Idag har jag tagit tag i att laga mat själv för typ fjärde gången på två månader, fick bla beasås av min mamma i ett paket. & Goals de va gott, saknat såås, har verkligen knappt ätit de här? & äntligen kunnat görachokladbollar då jag till slut fått hit decilitermått.

 




NYC

2015-11-09 @ 20:35:39
igår var jag som sagt inne i the city med en kompis, vi hade egentligen inte några direkta planer för dagen. 
Men vi tog oss ut till Brooklyn för att kolla in en sorts marknad/loppis som hålls varje söndag i en stor typ lagerlokal. Och hjälp vad mycket fint det fanns, hade de varit hemma hade jag shoppat loss, fick med mig ett par grejer iaf. och hjälp vad mycket snygga människor de var där haha kmr definitivt åka tillbaks (av båda anledningarna) 
sen tog vi oss till IKEA i Brooklyn för att käka, jag svär det var det godaste jag ätit under 2 månader (delvis pga nt ätit under hela dagen & lågt blodsocker) men moos hallå vad gott.
Sen tog vi oss in till new york igen för lite shopping och strosa runt. 
ingen söndagsångest igår inte. 




















LÖRDAG

2015-11-07 @ 23:23:00
tiden går ju sÅ SNABBT? redan varit här i mer än två månader?? tack gode gud att jag iallafall trivs så bra i familjen, har nämligen hört många (både kompisar & folk som åkte hit samtidigt som mig som jag fortfarande har kontakt med i en gruppchatt) som är i rematch (när man inte kommer överens m familj/barnen och måste hitta en ny familj inom två veckor) En som är med i denna chatt påpekade för sin familj när dom gjort något fel, varpå han fick en fet utskällning av värdmammam, blev utkastad från huset och är nu hemma i sverige istället. Och en tjej jag känner har varit i rematch två ggr & bor alltså i sin tredje familj nu. SÅ jag är lycklig att jag kmr bra överens m min familj & att dom säger att dom är väldigt nöjda med mig också är superskönt. 
Har förövrigt hört en hel del sjuuka au pair historier under min tid här (saker som hänt vänner och andra au pairer härifrån) haha. det är helt sjukt, kanske drar dom nån gång
det är även fortfarande skapligt väder här, i tisdags gick jag i kortärmat och svettades, och igår kväll satt vi utomhus vid halv 11 i bara kofta utan att frysa. goals
iidag har jag verkligen gjort 0 knop och trivs bra med det. sängen, pyjamas & netflix. och imorrn bestämde jag m en kompis att dra in till nyc då vi inte hade nått annat för oss. älskarrr. "va lite uttråkad i söndags så drog in till new york & shoppa, själv då?" fyfan life 
ah detta inlägg makes no sense över huvud taget :-) 
här får ni lite bilder från bästa mig, trevlig lördag
 
selfie, pizza i sängen, blommor från gata i nyc
servetter som tyvärr beskriver mig, jag som upptäckt snapchats effekter 7 år efter alla andra, ny tröja, 

min naglar som jag slutat bita på (sämsta jag, hur kunde jag innan?) CHARLIE grannarnas hund som jag får gossa med varje morgon och eftermiddag när vi hämtar vid bussen, och nytt smink (som tyvärr blivit min sörsta utgift sen jag flyttade hit.


DAY OFF

2015-11-04 @ 02:11:59
idag är de election day här & skolan har varit stängd = haft J hemma hela dagen. Jag har vell varit lagom taggad på denna dag (Ni ser de på bilden under va?:-) då jag är sjuk. satt liksom i kappa & halsduk när alla sprang runt i kortärmat & linne då de varit supervarmt här idag.
anyway, redan 7;30 kom hon & knackade på min dörr..(tidigare än när jag väcker henne för skolan) övertygade henne iaf att krypa ner i min säng en stund. Sen gick vi upp & lyxade till de med pannkakor & varm choklad till frulle. 
under dagen har vi hängt i parken, käkat middag på ett diner (favvostället) hängt på biblioteket, ätit glass, hängt lite mer i parken, åkt hem för lek, måla & bad.
Nu ligger vi iaf i hennes säng & kollar Disneyfilm & jag hoppas att någon av päronen kommer hem snart för min hjärna har gett upp. ZzzZzz














LÖRDAG

2015-11-01 @ 19:23:53
planer för halloween fanns inte förens ett par dagar sen, men jag & Michaela bestämde oss i alla fall för att dra in till new york för att kolla på den årliga halloweenparaden. vi drog in på förmiddagen för lite shopping & lunch, kollade in new york public library, hamnade mitt upp i ett bröllop utanför en kyrka mitt i nyc. Sen vid 6-tiden började vi dra oss mot 6th avenue, när närmade oss var de sjukt packat med folk & då var vi liksom inte ens i närheten av den. Gatorna var avspärrade & poliser överallt, men vi armbågade oss till slut fram och fick hyfsade platser. aldrig sett så mycket folk på en o samma plats, det var helt galet vilket pådrag det var. Det var även sjukt kul att kolla på, alla var utklädda till max, vagnar med folk som festade, hög musik, dansgrupper & orkestrar med feta trummor. haha det går verkligen inte att förklara men det var magiskt. Skulle lätt kunna komma tillbaks hit igen för att medverka i paraden. 







































RSS 2.0